راهنمای خرید پاوربانک

آنچه در این مقاله میخوانید
    راهنمای خرید پاوربانک

    برای خرید یک پاوربانک کاربردی و عالی باید اطلاعات کاملی درباره ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و مدل‌های مختلف آن داشته باشید تا بتوانید محصولی مطابق با اولویت‌ها و نیازهای خود خریداری نمایید. استفاده از راهنمای خرید پاوربانک همه آنچه که باید درباره این گجت کاربردی بدانید را در اختیارتان قرار می‌دهد و در انتخاب بهترین پاوربانک نیز به شما کمک بسیاری خواهد کرد.

    پاوربانک‌ یا شارژر همراه در واقع نوعی باطری‌ ویژه فشرده شده با شارژ الکتریکی مشخص در یک مدار است که انرژی الکتریکی را در خود ذخیره کرده و از آن برای شارژ انواع دستگاه‌های هوشمند نظیر موبایل، تبلت و یا لپ تاپ استفاده می‌کند. در ادامه این مطلب با راهنمای خرید پاوربانک همراهتان هستیم و شما را با مدل‌های مختلف و انواع پاوربانک نیز آشنا خواهیم کرد.


    انواع پاوربانک را از فروشگاه همراه ایران مرکز پخش عمده لوازم جانبی موبایل خریداری کنید

    پاوربانک چیست؟

    پاور بانک نوعی شارژر الکتریکی سبک و قابل حمل است که برای شارژ انواع مختلفی از وسایل الکترونیکی همچون گوشی‌های همراه، تبلت، دوربین‌های دیجیتال، اسپیکرهای قابل ‌حمل و لپ ‌تاپ‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. پاور بانک لوازم الکترونیکی شما را بدون نیاز به اتصال به پریز برق شارژه کرده و به عنوان یکی از پرطرفدارترین گجت‌های همراه شناخته می‌شود.

    پاوربانک‌ها عموما دارای ابعاد، وزن و ظرفیت‌های متنوعی هستند؛ به عبارت دیگر پاوربانک یک مینی USB ورودی است که به برق و یا USB کامپیوتر متصل شده و انرژی الکتریکی را در خود ذخیره می‌کند.

    یک پاوربانک از چند باتری با ظرفیت‌های مختلف تشکیل شده که با توجه به ظرفیت خود با وسایل الکترونیکی مختلف سازگار خواهد شد. به عنوان مثال برای شارژ دستگاه‌هایی که به میلی آمپر بیشتری نیاز دارند باید از پاوربانکی با ظرفیت‌های بالاتر مانند ۱۰۰۰۰ و یا ۱۲۰۰۰ میلی آمپر ساعت یا بیشتر استفاده نمایید.

    بیشتر بخوانید: بهترین پاوربانک های بازار

    پاوربانک چیست؟

    انواع پاوربانک

    انواع پاوربانک‌ بر اساس فناوری تولید به پاوربانک‌ یون لیتیومی و پلیمر لیتیومی طبقه بندی می‌شوند. ظرفیت، وزن و ابعاد پاوربانک نیز در دسته بندی انواع آن دارای اهمیت ویژه‌ای است. پاور‌بانک‌ها را می‌توان به سه دسته کلی نیز تقسیم کرد:

    • پاور بانک‌های‌ معمولی با ابعاد و ظرفیت‌های‌ مختلف، سازگار با اکثر دستگاه‌های‌ دیجیتال
    • پاور بانک خورشیدی دارای پنل‌های‌ فتوولتائیک که شارژ باتری داخلی آن از طریق نور آفتاب تامین می‌شود
    • پاوربانک‌های طراحی شده به شکل محافظ و قاب موبایل

    تعداد پورت پاوربانک

    گاهی پاوربانک‌ها را براساس تعداد پورت آن در چند گروه قرار می‌دهند. نوع و تعداد پورت‌ پاور‌بانک از فاکتور‌های مهم در خرید پاوربانک است. بسیاری از پاوربانک‌ها تنها یک یا دو پورت خروجی دارند اما برخی مدل‌های آن به ویژه مدل‌های با ظرفیت بالا دارای سه الی پنج پورت خروجی هستند.

    دارا بودن تعداد بیشتر پورت در پاوربانک به شما امکان می‌دهد تا بتوانید به صورت همزمان چندین دستگاه‌ها را شارژ نمایید.

    بیشتر بخوانید: بررسی دلایل شارژ نشدن پاور بانک

    تعداد پورت پاوربانک

    چند بار می توانم گوشی را با پاوربانک شارژ کنم؟

    ظرفیت یک پاور بانک‌ توسط میلی‌آمپر ساعت mAh سنجیده می‌شود که نوعی رتبه ‌بندی بوده و تعداد دفعات شارژ دستگاه الکترونیکی براساس آن تعیین خواهد شد. بالا بودن این رتبه به معنای افزایش تعداد دفعات شارژ وسایل الکترونیکی است. برای پاسخ به این سوال که چند بار می توانم گوشی را با پاوربانک شارژ کنم به مثال زیر توجه کنید:

    فرض کنید ظرفیت باطری گوشی هوشمند شما ۱۵۰۰ میلی آمپر است و پاوربانک شما نیز با ظرفیت ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعت، ۸۰% شارژ و تخلیه شارژ را انجام می‌دهد. برای تعیین تعداد دفعات شارژ باتری گوشی از فرمول زیر استفاده می‌کنیم:

    (ظرفیت پاوربانک × نرخ توانایی شارژ × نرخ توانایی تخلیه) ÷ ظرفیت دستگاه شما= دفعات شارژ

    ۲.۵ = ۱۵۰۰/ ۰.۸ × ۰.۸ × ۶۰۰۰

    پس در این مثال یک پاوربانک ۶۰۰۰ میلی آمپر می‌تواند باتری گوشی شما را 2 مرتبه به صورت کامل و یک مرتبه به طور نصفه شارژ نماید.

    بیشتر بخوانید: شارژر تایپ سی چیست؟

    ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی پاوربانک یعنی چه؟

    پاوربانک‌ها دارای ظرفیت اسمی و واقعی هستند. ظرفیت اسمی، ظرفیتی است که بر روی پاور بانک‌ درج می‌شود و درواقع عدد روی پاوربانک در زمان خرید این محصول همان ظرفیت اسمی است. اما ظرفیت واقعی پاوربانک، ظرفیت اصلی آن محسوب می‌شود؛ یعنی ظرفیتی که یک پاور بانک با آن می‌تواند وسایل الکترونیکی را شارژ نماید.

    به عنوان مثال یک پاوربانک با ظرفیت واقعی 6500 میلی آمپر می‌تواند یک باتری 3200 را دو مرتبه شارژ کند. واحد جریان (I) و آمپر ساعت (Ah) دو معیار اندازه‌گیری شارژ الکتریکی یا همان ظرفیت اسمی پاوربانک هستند که معمولا به صورت میلی آمپر ساعت mAh در نظر گرفته می‌شود. واحد توان(P) نیز وات بر ساعت (Wh) است که Wh= Ah * V است.

    ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی پاوربانک یعنی چه

    محاسبه ظرفیت واقعی

    دقت داشته باشید که برای تبدیل mAh به Ah باید آن را بر هزار تقسیم کنید. پس اگر یک پاور بانک، 20 هزار میلی آمپر ظرفیت داشته باشد، معادل 20 آمپر بر ساعت است. برای محاسبه ظرفیت واقعی پاور بانک نیز از فرمول P = V × I استفاده می‌کنیم. اگر ولتاژ باتری‌های پاوربانک را 3.7 ولت و خروجی نرمال پاوربانک‌ را 5 ولت در نظر بگیریم. پس مطابق فرمول زیر Ah را در V ضرب کنید:

    P = V × I = 3.7 ×20 (Ah) = 74 Wh

    ولتاژ خروجی باتری پاور بانک 5 ولت است، پس عدد به دست آمده را تقسیم بر 5 کنید:

    74Wh ÷ 5 V = 14.8 Ah

    عدد نهایی را در هزار ضرب نمایید تا ظرفیتی برابر با 14800 میلی آمپر بر ساعت به دست آید. این عدد ظرفیت واقعی یک پاور بانک نیست بلکه میزان اتلاف انرژی و تبدیل انرژی در هنگام ورود جریان به درون باتری را نمایش می‌دهد. زمانی که باتری یک گوشی هوشمند خالی باشد، حداکثر 4.3 ولت و وقتی پر است 3 ولت انرژی دریافت می‌کند که این یعنی در زمان خروج ولتاژ و در شروع شارژ شدن، 15 درصد اتلاف انرژی وجود دارد و در زمان پر شدن باتری نیز 40 درصد اتلاف دارد.

    پس با در نظر گرفتن 15 درصد، باید از عدد نهایی 14800 مقدار 15 درصد را کم کنیم که به عدد 12600 میلی آمپر می‌رسیم و این همان عدد ظرفیت واقعی پاور بانک خواهد بود.

    بیشتر بخوانید: مونوپاد چیست؟

    انواع تکنولوژی شارژ سریع باتری و پاوربانک

    موضوع دیگری که قصد داریم در راهنمای خرید پاوربانک به آن بپردازیم فناوری فست شارژ یا شارژ سریع است که در این حالت باتری دستگاه هوشمند شما همچون گوشی و یا تبلت، حداکثر جریان ممکن را دریافت نموده و مدت زمان شارژ و دشارژ آن کاهش پیدا خواهد کرد که این مورد یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های یک پاوربانک محسوب می‌شود.

    از اصلی‌ترین استانداردهای شارژ سریع می‌توانیم به دو استاندارد USB Power Delivery و فناوری شارژ سریع کوالکام با نام Quick Charge اشاره کنیم. البته اکثر شرکت‌های موبایل نیز از تکنولوژی‌های شارژ مختص خود استفاده می‌کنند. استاندارد فست شارژ Power Delivery بر پایه USB است که به طور خلاصه به آن USB-PD نیز گفته می‌شود. استاندارد شارژ سریع کوالکام نیز به اختصار QC نامیده می‌شود.

    پاوربانک‌های سوپر فست شارژ (Super Fast Charge) در مقایسه با نسل پیشین خود یعنی پاوربانک فست شارژ (Fast Charge) دارای قابلیت کار با جریان ورودی و خروجی 2 الی 2.4 آمپر هستند و سرعت شارژ و دشارژ بسیار بالاتری دارند. به عنوان مثال باتری یک پاوربانک با ظرفیت 20000 الی 26000 میلی آمپر ساعت که از شارژ سریع نسخه 3 استفاده می‌کند، در عرض کمتر از 4.5 الی 6 ساعت شارژ می‌شود اما یک پاوربانک با فناوری فست شارژ برای شارژ کامل باتری خود به بیش از 12 ساعت زمان احتیاج خواهد داشت.

    بیشتر بخوانید: بهترین کابل فست شارژ

    چند بار می توانم گوشی را با پاوربانک شارژ کنم

    سخن پایانی

    پاور بانک‌ نوعی شارژر همراه با قابلیت حمل آسان برای شارژ باتری انواع دستگاه‌های هوشمند و الکترونیکی است که دارای انواع و مدل‌های مختلفی است. ما در راهنمای خرید پاوربانک تمامی اطلاعاتی که برای خرید یک پاوربانک مناسب و کاربردی باید بدانید را در اختیار شما قرار داده و انواع پاوربانک و قابلیت‌های آنها را نیز بررسی کردیم. با در نظر داشتن نکات ذکر شده در این مطلب می‌توانید بهترین پاوربانک را متناسب با نیاز، سلیقه و بودجه خود از برندهای مختلف خریداری نمایید.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر

    محصولات پرفروش

    0% هندزفری سیمی Yesido مدل YH23 هندزفری سیمی Yesido مدل YH23

    هندزفری سیمی Yesido مدل YH23

    211,000
    211,000 تومان
    0% هندزفری سیمی Yesido مدل YH22 هندزفری سیمی Yesido مدل YH22

    هندزفری سیمی Yesido مدل YH22

    236,000
    236,000 تومان
    0% هندزفری سیمی Yesido مدل YH39 هندزفری سیمی Yesido مدل YH39

    هندزفری سیمی Yesido مدل YH39

    200,000
    200,000 تومان
    0% هندزفری سیمی Yesido مدل YH13 هندزفری سیمی Yesido مدل YH13

    هندزفری سیمی Yesido مدل YH13

    180,000
    180,000 تومان

    مقالات مرتبط