صفحه نمایش گوشی به عنوان مهمترین و در عین حال آسیبپذیرترین قسمت آن در نظر گرفته میشود که همواره در معرض خطراتی همچون خط و خش، خیس شدن، ضربه و یا سقوط قرار دارد. محافظت از این بخش حساس از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا آسیب به صفحه نمایش گوشی نه تنها کارایی آن را تحت تاثیر قرار میدهد، بلکه هزینه تعمیر یا تعویض آن نیز معمولا بالا است. بنابراین، بهتر است از همان ابتدا برای محافظت از صفحه نمایش گوشی خود از انواع گلس گوشی استفاده کنیم. گلس گوشی نوعی لایه محافظ است که بر روی صفحه نمایش قرار میگیرد و آن را در برابر آسیبهای احتمالی، مقاوم میسازد. اما چه گلسی بخریم تا لایه محافظ باکیفیتتر و بهتری باشد؟ بهترین گلس برای گوشی چه ویژگیهایی دارد؟ در ادامه این مطلب از همراه ایران با راهنمای خرید گلس گوشی همراهتان هستیم و شما را با ویژگیهای مهم و انواع گلس گوشی آشنا خواهیم کرد.
برای خرید عمده گلس موبایل و انواع
ویژگی های بهترین گلس گوشی
گلس یکی از مهمترین لوازم جانبی موردنیاز برای محافظت از صفحه نمایش گوشی در نظر گرفته میشود که استفاده از آن بسیار ضروری است، زیرا گوشیهای امروزی دارای صفحه نمایشهای بزرگی هستند. این ویژگی، اهمیت استفاده از انواع گلس گوشی را دو چندان کرده و در عین حال نیز صفحه نمایش دستگاهها را در برابر ضربه، آسیبپذیرتر کرده است. در هنگام انتخاب گلس گوشی باید به برخی ویژگیهای مهم توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین گلس را خریداری کنید. یک گلس خوب باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- شفافیت و یکدستی صفحه نمایش را از بین نبرد
- باکیفیت و بادوام باشد
- تمام صفحه نمایش را پوشش دهد
- ضد خط و خش باشد
- دارای روکش نانو ضد چربی باشد تا اثر انگشت بر روی آن باقی نماند
- دارای درجه سختی 9H باشد تا از ایجاد خط و خش روی صفحه نمایش جلوگیری کند
- وضوح و کنتراست صفحه نمایش را تحت تاثیر قرار ندهد
- ضد آب باشد
یک گلس خوب باید از این ویژگیها برخوردار باشد تا بتواند از صفحه نمایش موبایل شما تا حد زیادی محافظت کرده و آن را در برابر ضربه، خراش و خط و خش نیز مقاوم و سازد.
انواع گلس موبایل
در چندین سال اخیر، گلسهای مختلفی طراحی و به بازار عرضه شدند که هر یک از آنها دارای ویژگیهای منحصر به فرد و قیمتهای متفاوتی هستند. بدیهی است که میزان مقاومت و استحکام انواع گلس گوشی با یکدیگر تفاوت دارد، اما گلسها معمولا پوشش نسبتا بادوامی را ایجاد میکنند تا بتوانند از صفحه نمایشهای بزرگ گوشیهای امروزی محافظت کنند. در این قسمت از راهنمای خرید گلس موبایل شما را با انواع مختلف گلس آشنا میکنیم.
گلس آینه ای
گلس آینه ای که به آن گلس Mirror یا شاین نیز گفته میشود یکی از انواع گلس گوشی است که به عنوان لایه محافظ نسبتا قوی روی صفحه نمایش موبایل قرار میگیرد و ظاهر جذابی به آن میبخشد. این گلس همانطور که از نام آن پیداست، در زمان قفل بودن گوشی، صفحه نمایش آن را به آینه تبدیل میکند. گلس آینهای دارای آبکاری آینهای است که در زمان روشن بودن صفحه نمایش، کمی انعکاس رنگی دارد. از مهمترین ویژگیهای این گلس میتوانیم به مواردی همچون محافظت از چشم در برابر اشعه آبی مضر گوشی، عدم جذب چربی، کیفیت بالا، مقاومت مناسب در برابر ضربه و خوردگی اشاره کنیم.
بیشتر بخوانید: آموزش نصب گلس گوشی
گلس تمام صفحه
گلس تمام صفحه یا فول یکی دیگر از انواع گلس گوشی است که صفحه نمایش موبایل را به طور کامل پوشش میدهد. این مدل گلس متناسب با زوایا و حالت خمیده مدلهای مختلف گوشیها تولید میشود و به خوبی لبهها را میپوشاند تا در حین کار هیچگونه مزاحمتی برای کاربر ایجاد نکند. گوشیهای امروزی دارای لبههای خمیده هستند و به صورت منحنی طراحی میشوند، از این رو برای محافظت کامل از آنها نمیتوان از گلس صفحه تخت استفاده کرد. گلس تمام صفحه به طور خاص برای پوششدهی کامل انحنای صفحه نمایش ساخته شده است که آن را در برابر ضربه، مقاوم میسازد. شفافیت بالا، عدم جذب اثر انگشت، سهولت نصب، محافظت عالی، کیفیت و کارایی بالا از مهمترین ویژگیهای گلس تمام صفحه در نظر گرفته میشوند.
گلس نانومایع
گلس نانومایع از جمله گلسهای خاص و پرطرفدار است که برخلاف سایر گلسها دارای ماهیت مایع بوده و به دلیل بهرهمندی از فناوری نانو، لایه محافظ بسیار محکمی بر روی گوشی ایجاد میکند. این گلس از ترکیب سیلیکون دیاکسید (شیشه) و حلالهای صنعتی ساخته میشود که به صورت مایع روی صفحه نمایش گوشی ریخته و پس از خشک شدن و تاباندن اشعه فرابنفش، لایه نازک اما بسیار محکم و مقاومی را ایجاد میکند. گلس نانو مایع در برابر خط و خش بسیار بادوام است و به راحتی دچار شکستگی و یا خط و خش نمیشود. از مهمترین مزایای این مدل گلس میتوانیم به مواردی همچون عدم جذب چربی و اثر انگشت، شفافیت بالا، عدم ایجاد حباب زیر صفحه نمایش، مقاوم در برابر آب و آنتی باکتریال اشاره کنیم.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید قاب گوشی
گلس مات
گلس مات یکی دیگر از انواع گلس گوشی است که عدم بازتاب نور خورشید به عنوان مهمترین ویژگی آن شناخته میشود. گلس مات یا گلس ضد تابش نور برای افرادی مناسب است که چشمهایشان در هنگام کار با موبایل به بازتاب نور خورشید حساس است. این گلس همچنین از مقاومت بالایی در برابر آسیب و ضربه برخوردار است و به راحتی دچار خط و خش و یا شکستگی نمیشود. گلس مات امروزه کمی در بازار ایران کمیاب شده است.
گلس حرارتی
گلس حرارتی نوعی گلس شیشهای حرارتدیده است که دارای مقاومت خوبی در برابر ضربه بوده و لایه محافظ مستحکمی را روی صفحه نمایش گوشی ایجاد میکند. اکثر گلسهای شیشهای، زیر مجموعه این مدل گلس هستند که به راحتی نصب میشوند و تعویض آنها نیز بسیار ساده و کم هزینه خواهد بود. گلس حرارتی، دوام و مقاومت قابل قبولی داشته و در صورت ضربه به صفحه نمایش، تا حد زیادی میتواند از آن در برابر خط و خش و شکستگی محافظت کند. گلسهای حرارتدیده معمولا چند لایه هستند و به همین دلیل شاید در مقایسه با سایر مدلهای گلس گوشی دارای ضخامت بیشتری باشند اما مقاومت بالایی در برابر ضربه دارند.
گلس PET
از دیگر انواع گلس گوشی میتوانیم به گلس PET اشاره کنیم که به عنوان سادهترین گلسهای موجود در بازار شناخته میشوند و در برابر ضربه نیز مقاومت بالایی ندارند. جنس این گلس از پلاستیک غیرقابل انعطاف است که مانند یک برچسب نازک روی صفحه نمایش چسبانده میشود و در صورت ضربه به گوشی، محافظت چندانی از آن نخواهد کرد. گلس PET در دسته گلسهای ارزان قیمت و میانرده قرار دارد، از این رو برای افرادی که به دنبال کیفیت بالا هستند، گزینه مناسبی محسوب نمیشود.
گلس TPU
گلس TPU نوع دیگری از گلس موبایل است که حالت ژلهای داشته و در مقایسه با گلس PET دارای انعطاف و مقاومت بالاتری در برابر ضربه و آسیب است. این گلس نوعی ماده پلاستیکی شیمیایی است که به عنوان ضربهگیر عمل میکند، اما نصب آن دشوار است و پس از اجرا نیز حبابهایی زیر آن تشکیل میشود. از این رو، چندان مورد استقبال کاربران قرار نگرفت. گلس TPU برخلاف مقاومت بالا در برابر خط و خش و شکستگی، ارزان قیمت است اما به دلیل دارا بودن بافت پلاستیکی برای گوشیهای جدید، گزینه مناسبی نیست.
گلس پرایوسی
گلس پرایوسی (Privacy) به عنوان یکی از پرطرفدارترین گلسهای موبایل شناخته میشود که با هدف محافظت از حریم شخصی کاربران طراحی شده است. این گلس علاوه بر مقاومت بالا در برابر ضربه، به گونهای ساخته شده است که صفحه نمایش موبایل تنها از زاویه روبهرو قابل مشاهده است؛ یعنی افرادی که در اطراف شما هستند، قادر به مشاهده صفحه نمایش گوشیتان نخواهند بود. این قابلیت برای کسانی که به حریم شخصی خود اهمیت میدهند، بسیار کاربردی و عالی است. سایر ویژگیهای جذاب گلس پرایوسی شامل حفظ حساسیت 100 درصدی به لمس، پوشش ضد تابش نور خورشید، مقاومت عالی در برابر ضربه و کاهش میزان بجا ماندن لکه و اثر انگشت بر روی صفحه نمایش است.
بهترین گلس برای گوشی های خمیده
بهترین گلس برای گوشی های خمیده که دارای صفحه نمایش خمیده هستند، گلسی است که تمامی صفحه را پوشش دهد و در عین حال نیز مقاومت بالایی در برابر ضربه و آسیبهای احتمالی داشته باشد. برای گوشیهای خمیده عموما دو مدل گلس، مناسب و کاربردی هستند:
- گلس شیشه حرارتدیده یا Tempered Glass: برای ساخت این گلس از فناوری مشابه ساخت شیشه سکوریت استفاده میشود که دارای مقاومت عالی در برابر ضربه و خش، ضد لک و اثر انگشت، ضخامت پایین و ضد انعکاس نور خورشید است.
- گلس UV: این گلس از نوعی رزین حساس به نور خورشید ساخته میشود که دید مناسبی را برای کاربر فراهم میکند. این گلس، پوششدهی کاملی دارد و سطح آن نیز کاملا شفاف و مقاوم به ضربه است.
بهترین گلس ضد ضربه
گلس سرامیکی به عنوان بهترین گلس ضد ضربه برای گوشی شناخته میشود، زیرا از انعطاف بالایی برخوردار است و به راحتی در دست خم میشود. گلس سرامیکی در برابر ضربه، ترک، خط و خش بسیار مقاوم است و وضوح و شفافیت بالایی نیز دارد. این گلس همچنین ضد چربی است که سبب میشود هیچگونه لک و یا اثر انگشت بر روی آن باقی نماند.
برای انتخاب بهترین گلس، علاوه بر مدل آن همچنین باید از برندهای معتبر خرید کنید تا نگرانی بابت اصالت کالا و کیفیت بالای آن نداشته باشید. برندهایی همچون UMBOS، MOCOLL و Yesido از جمله برندهای معتبر در زمینه تولید انواع گلس گوشی هستند که محصولات خود را با بالاترین کیفیت به بازار عرضه میکنند. جهت خرید انواع گلس گوشی از این برندها میتوانید به طور مستقیم از طریق سایت همراه ایران فروشگاه عمده لوازم جانبی موبایل اقدام نمایید.
جمع بندی
گلس به عنوان یکی از مهمترین لوازم جانبی گوشی در نظر گرفته میشود که روی صفحه نمایش قرار میگیرد و آن را در برابر ضربه و آسیب مقاوم میسازد. گلسها دارای مدلها و انواع مختلفی از جمله سرامیکی، شیشهای، مات، پرایوسی، نانومایع و غیره هستند که دارای مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار بوده و نوعی پوشش مقاوم روی صفحه نمایش گوشی ایجاد میکنند.