در حال حاضر که تقریبا تمامی گوشیهای همراه به صورت لمسی یا تاچ کار میکنند، حفاظت از صفحه نمایش گوشی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. گلسها محافظ صفحه نمایش هستند و اکثر افراد نصب گلس گوشی آن را به فروشندگان میسپارند تا آن را به صورت کاملا صاف و بدون گرفتن هوا بر روی صفحه گوشی نصب نمایند. قرار دادن گلس بر روی گوشی شاید به ظاهر تخصصی و دشوار به نظر برسد اما با استفاده از راهنمای آموزش نصب گلس گوشی میتوانید این کار را به تنهایی در منزل انجام دهید.
به همین بهانه در ادامه این مطلب با آموزش نصب گلس گوشی همراهتان هستیم و طریقه نصب گلس گوشی را به سادهترین شکل به شما آموزش خواهیم داد. اگر میخواهید با نحوه نصب گلس گوشی آشنا شوید، این مقاله کاربردی را از دست ندهید.
گلس گوشی چیست؟
گلس به عنوان محافظ صفحه نمایش از صفحه تاچ گوشی شما در برابر ضربه، خط و خراش مراقبت میکند. گلسها کاربردهای دیگری همچون جلوگیری از تابش شدید نور صفحه نمایش گوشی به چشم شما را نیز دارند. در واقع گلسها میتوانند با پخش نور به اطراف، مانع اذیت شدن و خستگی چشم کاربر در هنگام استفاده از گوشی شوند.
این وسیله کاربردی همچنین برای حرکت آسانتر انگشتان شما بر روی صفحه لمسی گوشی نیز بسیار مفید است؛ زیرا سطح صاف آن باعث میشود که انگشتان شما به آسانی بر روی سطح آن حرکت کرده و راحتتر با گوشی خود کار کنید. در اغلب گلسها اثر انگشت شما بر روی سطح نمایش باقی نخواهد ماند.
برخی از گلسهای گوشی موبایل از آسیبهای اشعه UV یا فرابنفش به چشم شما نیز جلوگیری خواهند کرد. در این حالت پس از نصب گلس گوشی اشعههای نور توسط آن شکسته شده و منجر به کاهش بازتاب در هنگام عبور نور از آن میگردد و با از بین بردن انعکاس تابش نور خورشید در چشم کاربر موجب بهبود خوانایی صفحه نمایش میشود.
عدم جذب آب نیز مزیت مهم دیگر استفاده از گلس بر روی صفحه نمایش است؛ یعنی با ریخته شدن چندین قطره آب بر روی صفحه، آب به صورت قطره روی سطح مانده و به داخل دستگاه نفوذ نخواهد کرد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید قاب گوشی
مراحل آموزش نصب گلس گوشی
با آموختن طریقه نصب گلس گوشی میتوانید در کمترین زمان، گلس گوشی خود را بدون هیچ دردسری تعویض کنید. نحوه نصب گلس روی گوشی مراحلی دارد که باید آنها را به دقت و با حوصله انجام دهید. در حقیقت نتیجه نصب موفق گلس به صورتی است که هیچگونه حبابی بر روی صفحه نمایش گوشی دیده نشود.
روشی که در این بخش به شما آموزش میدهیم برای اکثر گوشیهای همراه قابل استفاده خواهد بود. به طورکلی نحوه زدن گلس گوشی دارای شش مرحله است که عبارتند از:
1. گوشی همراه خود را تمیز کنید
مرحله اول از آموزش نصب گلس روی گوشی بسیار مهم است و باید به مکانی تمیز و عاری از گرد و غبار (ترجیحا فاقد فن و پنکه) رفته و گوشی همراه خود را با یک پارچه از جنس میکروفیبر کاملا پاک کنید تا هیچ اثر انگشت و لکهای بر روی آن باقی نماند.
جهت تمیز نمودن لکههای بزرگی که به راحتی پاک نمیشوند، از دستمال میکروفیبر مرطوب شده کمک بگیرید. دستمال کاغذی یا دستمالهای پرزدار به هیچ عنوان مناسب تمیز کردن سطح صفحه نمایش گوشی شما نیستند؛ زیرا این نوع از دستمالها پرز و الیاف بیشتری بر روی سطح گوشی شما بر جا خواهند گذاشت.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع گلس گوشی
2. گلس را از بسته بندی آن خارج کنید
پس از بیرون آوردن گلس از بسته بندی دقت کنید که قسمت بالا و پایین گلس کاملا صحیح و درست تنظیم شده باشد. برای نصب گلس روی گوشی آن را در سمت چپ و در جهت نصب بر روی گوشی همراه خود قرار دهید. دو قطعه نوار چسبی به طول یک اینچ را در حالتی که نیمی از آن بر روی گلس است و بخش دیگر از لبههای کناری آن بیرون زده است را در سمت راست گلس صفحه نمایشتان قرار دهید.
برای این کار از چسبهایی کمک بگیرید که در حین برداشتن به راحتی جدا شوند. برخی از گلسها این نوارها را در بسته بندی خود دارند که نصب آنها آسانتر خواهد بود.
3. گلس را روی گوشی خود تنظیم کنید
فیلم محافظ صفحه باید همچنان در قسمت زیرین باشد و گلس محافظ صفحه نمایش را روی گوشی قرار دهید. در همین حالت گلس را روی صفحه نمایش گوشی بهدرستی تنظیم و تراز نمایید. برای تنظیم بهتر و نصب گلس گوشی از بریدن گلس بپرهیزید. برای محکم و ثابت کردن جایگاه گلس بر روی صفحه گوشی، نوار چسبها را در جایگاه مشخص خود محکم نموده و به یاد داشته باشید که نوار چسبها را باید محکم ببندید تا گلس حرکت نکند.
4. تمیز کردن دوباره صفحه نمایش گوشی
حالا پس از ثابت شدن گلس در جای اصلی خود میتوانید آن را با دقت و به آرامی از روی گوشی بردارید و پس از برداشتن گلس از روی صفحه نمایش مجددا آن را تمیز نمایید. به کمک یک پارچه میکروفیبر، سطح صفحه نمایش را پاک کنید تا گرد و غبارهای باقیمانده نیز از روی سطح آن تمیز شوند. سپس به وسیله یک استیکر جاذب، سایر پرزها و غبارها را هم از روی آن حذف کنید.
لازم است بدانید که استفاده از استیکر مخصوص موجب چسبندگی سطح صفحه نمایش نشده و تنها گرد و غبار را از روی آن پاک میکند. حذف این ذرات گرد و غبار موجب پیشگیری از به وجود آمدن حبابهای آزار دهنده پس از نصب گلس گوشی میشود.
5. گلس را روی گوشی خود نصب کنید
در این مرحله گوشی شما کاملا تمیز و آماده برای نصب گلس است. در حالتی که محافظ صفحه نمایش شما همچنان امکان چرخاندن به پهلو را داشته باشد و بعد از مطمئن شدن از این امر که گلس توسط چسبها در جای خود ثابت نگه داشته شده است، فیلم زیرین گلس را بردارید و فورا گلس را بر روی صفحه نمایش گوشی خود قرار دهید. حالا وقت آن رسیده که تکههای نوار چسب را نیز بردارید. اما دقت کنید که هنگام برداشتن نوارها، گلس از جای خود بلند نشود و گرد و غبار به زیر آن نفوذ نکند.
6. حذف حبابهای مزاحم
همیشه حتی با دنبال کردن کامل مراحل آموزش نصب گلس نیز ممکن است با تعدادی حباب ناخواسته مواجه شوید. گاهی در بسته بندیهای نصب گلس، ناخن پلاستیکی قرار دارد که با کمک این ناخنهای پلاستیکی یا ابزاری شبیه به کارت اعتباری میتوانیم به تدریج حبابها را به سمت بیرون کشیده و آنها را حذف کنیم.
گاهی حذف بعضی از حبابها به نیروی بیشتری نیاز دارند که در این موارد نگران فشار برای صفحه نمایش نباشید؛ زیرا گلس به طور کامل از صفحه نمایش گوشی محافظت خواهد کرد. در این مرحله آموزش نصب گلس گوشی شما به پایان رسیده است و همانطور که خواندید با کمی دقت به آسانی میتوانید گلس را بدون تشکیل حباب بر روی صفحه نمایش تلفن همراه خود نصب نمایید.
بیشتر بخوانید: مونوپاد چیست؟
نکات مهم برای نصب گلس گوشی
گلسها از لحاظ نحوه چسباندن به دو نوع گلس تمام چسب و دور چسب طبقه بندی میشوند. گلس تمام چسب در تمام نقاط دارای چسب است اما گلس دور چسب همانطور که از نام آن پیداست تنها در دور صفحه دارای چسب سیلیکونی میباشد. چسب سیلیکونی میتواند به راحتی از روی صفحه نمایش گوشی پاک شود. نحوه چسباندن گلسها هم گاهی تفاوتهایی با یکدیگر دارند و برخی از گلسها برای قرار گرفتن بر روی صفحه نمایش به رطوبت نیاز خواهند داشت.
سخن پایانی
محافظت و مراقبت از صفحه نمایش گوشی بسیار مهم است؛ زیرا آسیب به صفحه نمایش موجب ایجاد خط و خش بر روی صفحه و در برخی مواقع نیز منجر به از کار افتادن گوشی خواهد شد. نصب گلس گوشی خیال ما را از سلامت صفحه نمایش گوشی آسوده کرده و در صورت افتادن گوشی بر روی زمین تا حد زیادی از آسیب به صفحه نمایش آن جلوگیری خواهد کرد.
نصب صحیح گلس بر روی گوشی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا اگر آن را به درستی نصب نکنیم، به راحتی نمیتوانیم از گوشی خود استفاده کنیم. با استفاده از راهنمای آموزش نصب گلس گوشی به راحتی میتوانید گلس گوشی خود را بدون کمک دیگران نصب کنید.